Vår historia

1969 GICK SOLEN UPP ÖVER TAKEN I MARKARYD

Det är så vi tycker om att se det för det var då som Markaryds Tak AB grundades. Sedan dess har vi spridit oss från Jönköping i norr till Kristianstad i söder.

1969 var det där med tätskikt inte så viktigt. Det fanns papp, som egentligen inte utvecklats på alla år och det fanns grytan med tjära och borste. Inte så effektivt på tak som blev allt mer vanliga – de platta och låglutande. Miljonprogrammet och de stora moderna fabrikshallarna krävde nya konstruktioner, som gick snabbare att bygga och kostade mindre.

Om vi för femtio år sedan lagt det vi lägger på taken idag, så hade vi varit arbetslösa idag. Men 1983 började vi med Derbigum. Då var vi först i landet och kände att det var helt rätt. Det var en ny värld som öppnade sig. Med Derbigum i våra händer fick vår självkänsla som hantverkare ett rejält lyft och vår ”sol” strålade liksom starkare.

De som valde Derbigum då gjorde sin bästa investering någonsin. Nu har vi hunnit med 1.7 miljoner kvm Derbigum. Deras tak kostar inte ett öre mer efter det att vi lagt det och behöver dessutom bara ett minimum av underhåll. Det är så äkta Småländskt ekonomiskt tänkande fungerar och det är därför som så många fortsätter att välja Derbigum.

Nu har vi firat 50-års jubileum som takentreprenör. De senaste 40 åren har varit de bästa – i sällskap med Derbigum.

Kontakta oss

Tveka inte att ta kontakt med oss om du vill veta mer!